over ons

Base IP is meer dan alleen een bedrijf. Base IP is een passie die al haar medewerkers delen. Base IP is niet nieuw. Het is ontstaan uit het bedrijf Euroaccess, waar onze medewerkers nauw betrokken bij zijn geweest.

Euroaccess is in 2004 begonnen met het aanbieden van colocatie diensten op haar eigen netwerk. Dit netwerk was vanaf de grond af aan opgezet op Foundry apparatuur, te weten de BigIron 8000 en 4000 series. Als locatie werd gekozen voor Easynet te Schiphol-Rijk.

De jaren hierop volgend is Euroaccess erg gegroeid en op haar hoogtij dagen waren ruim 80 racks gevuld en rees de bandbreedte de pan uit. De BigIron 4000/8000 series voldeden niet langer en het netwerk werd opgebouwd rond de BigIron MG8 series. Hier heeft het netwerk lange tijd op gedraaid en de MG8's hebben in die tijd hun kracht ruim laten zien.

In 2007 werd een nieuwe suite opgebouwd in Databarn Amsterdam, omdat de suite in Easynet niet langer voldeed. Na een goed verlopen migratie is dit 3 jaar het thuis geweest van Euroaccess waarbij het netwerk naar alle tevredenheid functioneerde en storingen uitzondering op de regel waren.

Na vier succesvolle jaren in Databarn was het voor het management van Euroaccess tijd om iets nieuws te gaan doen. De vraag ontstond wat met Euroaccess te doen. Het bedrijf was iets geslonken en de netwerk apparatuur was haar hoogtepunt voorbij en toe aan vervanging.


Daarom is gelijk gekozen voor een investeringsronde waarbij het volledige netwerk vervangen is door nieuwe Brocade apparatuur. Brocade, voorheen Foundry, geniet nog altijd onze voorkeur als het om netwerk apparatuur gaat en dit keer hebben we het paradeplaatje neergezet: de Brocade NetIron XMR-MLXe. Deze state of the art routers voldoen ruim aan de eisen voor het netwerk en bieden garanties voor voldoende capaciteit in de toekomst, ze zijn zelfs 100G Ethernet ready! Voor de secundaire locaties is gekozen voor Brocade RX switches om zo voldoende capaciteit te hebben al het verkeer van de primaire locatie af te handelen.

Ook is de colocatie suite onder handen genomen waarbij alle overbodige apparatuur uit de suite verwijderd is en de suite weer fris oogt. Daarbij is de suite gelijk voorzien van camera bewaking om de veiligheid van uw apparatuur nog beter te kunnen waarborgen.

Base IP is toekomst gericht. Er vinden continu verbeteringen plaats aan het netwerk en de capaciteit hiervan. De nasleep van de overname is verwerkt en het bedrijf is krachtiger dan ooit. Wij staan te popelen om u te mogen bedienen!

Het Base IP Management.